19.05.2023 р. 6-Б
Тема. Отруйні шапинкові та їстівні гриби
Пройдіть тестування за покликанням:
https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=3394273
Перегляньте відео:
Багато капелюшних грибів є їстівними.
Найбільш цінними з них вважаються печериці, білі, маслюки, підосичники, підберезники, грузді.
Утворення плодових тіл грибів у різних видів відбувається в різний час. Як правило, першими вкінці квітня - напочатку травня з'являються зморшки і рядки, потім печериці. У
середині червня, коли колоситься жито, з'являються підберезники. Наступними
за ними — маслюки, підосичники, сироїжки. З другої половини літа аж до перших заморозків плодові тіла утворюють гриби всіх видів.
середині червня, коли колоситься жито, з'являються підберезники. Наступними
за ними — маслюки, підосичники, сироїжки. З другої половини літа аж до перших заморозків плодові тіла утворюють гриби всіх видів.
У посушливу погоду плодові тіла грибів починають рости тільки в кінці літа, а при настанні раннього похолодання зростання їх припиняється.
При зборі грибів важливо вміти відрізняти їстівні гриби від отруйних!
Найбільш небезпечними є бліда поганка, мухомор, жовчний гриб, несправжні лисички і несправжні опеньки.
Коментарі
Дописати коментар